RUURDA STATE

Verbouwing

In 1997 zijn we in het voorhuis van Ruurda State gaan wonen en zijn begonnen met het verbouwen en moderniseren in de hals en de ligbox.

Nadat we dit afgerond hadden zijn we hier gaan wonen.


Hierna zijn we begonnen met het vervangen van de kozijnen in de benedenverdieping van het voorhuis en hierbij het verstevigen en opknappen van de buitengevel. Hierna was de bovenverdieping aan de beurt. Deze is geheel opnieuw opgebouwd en voorzien van isolatie.


Als laatste is de kelder die zich naast het voorhuis bevind aangepakt. Ook deze is volledig nieuw opgebouwd en voorzien van isolatie en dubbele beglazing.


Gedurende de gehele verbouwing zijn daar waar mogelijk originele elementen behouden en/of geintegreerd in de woning. Kijk ook eens in ons fotoalbum.

      Foto's verbouwing

      Klik HIER voor nog meer verbouwingsfoto's


Het gehele dak en de gevels waren aan een vernieuwing toe en zijn geheel verwijdert en opnieuw opgebouwd.De bovenverdieping is compleet   vernieuwd en geisoleerd. De bovenverdieping is inmiddels voorzien van  onder andere twee slaapkamers en een badkamer.

De kelder is opnieuw opgebouwd en hierbij voorzien van kozijnen die de uitstraling hebben van de originele kozijnen, maar nu zijn voorzien van dubbele beglazing.

De woning is voorzien van een eigen ingang en terras/ buitenruimte. Deze groene ruimte grenst aan een "eigen" oprit met parkeergelegenheid.

Een van de behouden "oude" elementen: De binnenkomst in de kelder, die dienst doet als kamer/keuken, door middel van een gemetselde trap.

Ruurda State

Contact

  • Ruurda State
  • Pieter, Anita  en Femke van der Velde
  • Kloosterweg 20
  • 8741 KB  Hartwerd
  • Tel. 06-21928764
  • www.ruurdastate.nl
  • info@ruurdastate.nl